Uw harde schijf repareren

Als het einde nabij is.. Uw harde schijf repareren

Data recovery

Is uw harde schijf kapot, dan zal de schrik u al snel om het hart slaan. ‘Ben ik nu al mijn bestanden kwijt?’, vraagt u zich mogelijk af. Dit hoeft gelukkig niet altijd het geval te zijn. Natuurlijk is het raadzaam om regelmatig een back-up te maken van uw waardevolle data. Maar bij een hard disk crash kan via data recovery vaak nog veel leed verholpen worden.

Hard disk reparatie

Om bestanden terug te halen, zal eerst de harde schijf gerepareerd moeten worden. Hoewel er verschillende tools zijn die uw hard disk controleren op problemen, is dit voor een leek niet eenvoudig.  Zo kunnen er problemen zijn met de verschillende partities (sectoren) maar ook met de leeskop. Uw harde schijf heeft zijn eigen software, ook wel firmware genoemd, die ervoor zorgt dat uw besturingssysteem de schijf herkent. De leeskop communiceert met de meegeleverde firmware. Als hier een probleem ontstaat, zal uw computer de schijf dus niet meer herkennen.

Alle typen hard disks

Een professionele diagnose laat u dus het best uitvoeren door een ervaren specialist. Deze zal niet alleen vakkundig signaleren wat uw harde schijf crash heeft veroorzaakt, maar deze ook snel en adequaat oplossen. Het maakt dan niet uit wat voor een type harde schijf u heeft. De betere hard disk reparateurs kunnen overweg met uiteenlopende typen en merken hard disks. Van een ide/ata of sata harde schijf tot een scsi disk en van desktop, laptop of server hard disks tot aan externe harde schijven.

Waterschade en andere oorzaken

Harde schijf reparatie komt o.a. voor als gevolg van waterschade, piekspanning, blikseminslag of problemen met de voeding van het systeem. De diagnose bepaalt hoe de data het best teruggewonnen kan worden. Bij waterschade moet er bijvoorbeeld snel gehandeld worden omdat zoet- of zoutwater de leesplaatjes van de harde schijf aantast. Toch is data recovery op korte termijn wel degelijk mogelijk.

Data recovery op sector of forensisch niveau

Het liefst wilt u uw bestanden natuurlijk terug zoals u ze het laatst hebt opgeslagen. Data recovery op sector of forensisch niveau biedt hierin uitkomst. De data recovery gebeurt dan op de manier waarop de schijf als laatst is gebruikt. De meeste specialisten beschikken over forensisch experts in RAID data recovery. Zij kunnen overweg met kleine hard disks tot terabytes slurpende servers van grote instellingen.

Open de schijf niet zelf

Wat u ook doet, ga vooral niet zelf aan de slag met het openen van uw harde schijf. Dit moet namelijk in een cleanroom gebeuren waar stofdeeltjes geen vat kunnen krijgen op de schijf. Een hard disk is extreem gevoelig voor stof en zal bij het minste of geringste verontreinigd worden. Hierdoor kan data verloren gaan. Een data recovery onderzoek doet u al voor slechts €42,- bel of vul ons contactformulier in.

Informeer voor meer informatie over harde schijf reparatie en data recovery  055-5334926

No Comments Yet.

Leave a comment